Wat is WordPress?

WordPress is een open source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt voor het maken en beheren van websites. Het is een van de meest populaire CMS-platforms op het internet en wordt gebruikt door meer dan 35% van alle websites.

Er zijn twee versies van WordPress: WordPress.org en WordPress.com. WordPress.org is de zelfgehoste versie van het platform, wat betekent dat je jouw eigen serverruimte en domeinnaam nodig hebt om het te gebruiken. Hierdoor heb je volledige controle over jouw website en kun je deze aanpassen zoals jij wilt.

WordPress.com is de beheerde versie van het platform, wat betekent dat je geen eigen serverruimte of domeinnaam nodig hebt. In plaats daarvan kun je een account aanmaken op de website van WordPress.com en krijg je toegang tot een beperkte set aan opties voor het maken van jouw website. Het voordeel hiervan is dat je geen technische kennis nodig hebt om een website te maken, maar het nadeel is dat je minder flexibiliteit hebt om jouw website aan te passen.

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het zeer gebruiksvriendelijk is. Het heeft een intuïtief beheerscherm waarmee je gemakkelijk nieuwe pagina’s en berichten kunt toevoegen, afbeeldingen kunt uploaden en jouw website kunt aanpassen. Bovendien zijn er duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins beschikbaar om jouw website te personaliseren en uit te breiden met extra functionaliteit.

WordPress is ook zeer zoekmachinevriendelijk, wat betekent dat je website gemakkelijk gevonden kan worden door Google en andere zoekmachines. Dit is belangrijk voor het aantrekken van bezoekers naar jouw website en het verhogen van jouw online zichtbaarheid.

In samenvatting is WordPress een krachtig en gebruiksvriendelijk CMS-platform dat geschikt is voor zowel kleine als grote websites. Of je nu een persoonlijke blog wilt maken of een professionele website voor jouw bedrijf, WordPress biedt de tools en opties om jouw doelen te bereiken.

Bij Marktagence maken we professionele WordPress websites voor ondernemers en organisaties. Ons team van ervaren webdesigners en developers zorgt ervoor dat jouw website er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed werkt en gemakkelijk te gebruiken is voor jou en je bezoekers.

Als je interesse hebt in het laten maken van een WordPress website door ons, kun je eenvoudig een offerte aanvragen via onze website. Laat ons weten wat je wensen zijn en wij sturen je binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte offerte toe, met een overzicht van de kosten en de mogelijkheden.

Online meeting inplannen

Plan vandaag jouw afspraak nog in!

Bij Marktagence kun je een gedenkwaardige website laten maken, met een persoonlijke aanpak. Ons belangrijkste doel is het creëren van prachtige, unieke en gebruiksvriendelijke websites die effectief converteren.

Bekijk onze social media kanalen

Beoordeeld met 4.9 / 5