Welke websiteprogramma’s bestaan er?

Er bestaan veel verschillende websiteprogramma’s die je kunt gebruiken om een website te maken of te beheren. Sommige programma’s zijn gericht op specifieke doeleinden, terwijl andere meer algemeen zijn en voor verschillende soorten websites geschikt zijn. Hieronder zetten we een aantal populaire websiteprogramma’s op een rijtje:

  1. Content Management Systemen (CMS) – Dit zijn programma’s die je kunt gebruiken om een website te maken en te beheren zonder dat je hoeft te weten hoe je code moet schrijven. Voorbeelden van CMS-en zijn WordPress, Joomla en Drupal.
  2. E-commerce platformen – Als je een online winkel wilt starten, kun je gebruikmaken van een e-commerce platform. Voorbeelden hiervan zijn Shopify, Magento en WooCommerce.
  3. Websitebouwers – Er bestaan ook programma’s waarmee je zelf een website kunt bouwen zonder dat je hoeft te weten hoe je code moet schrijven. Voorbeelden van websitebouwers zijn Wix, Weebly en Squarespace.
  4. Blogplatforms – Als je een blog wilt starten, kun je gebruikmaken van een blogplatform. Voorbeelden hiervan zijn WordPress, Blogger en Tumblr.
  5. Website-analyseprogramma’s – Er bestaan ook programma’s die je kunt gebruiken om het gedrag van bezoekers op je website te analyseren. Voorbeelden hiervan zijn Google Analytics en Adobe Analytics.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verschillende soorten websiteprogramma’s die er bestaan. Er zijn nog veel meer programma’s die je kunt gebruiken, afhankelijk van je specifieke behoeften en doelen.

Online meeting inplannen

Plan vandaag jouw afspraak nog in!

Bij Marktagence kun je een gedenkwaardige website laten maken, met een persoonlijke aanpak. Ons belangrijkste doel is het creëren van prachtige, unieke en gebruiksvriendelijke websites die effectief converteren.

Bekijk onze social media kanalen

Beoordeeld met 4.9 / 5
nl_NL