WordPress of Joomla?

WordPress en Joomla! zijn beide populaire content management systemen (CMS) die je kunt gebruiken om een website te maken en te beheren zonder dat je hoeft te weten hoe je code moet schrijven. In deze blog zullen we een korte introductie geven van beide CMS-en, zodat je kunt bepalen welk van de twee het beste bij jouw behoeften past.

WordPress WordPress is een open source CMS dat in 2003 werd gelanceerd. Het is het meest populaire CMS ter wereld en wordt gebruikt door ongeveer 37% van alle websites op het internet. Het is gebruiksvriendelijk en biedt veel flexibiliteit, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote websites.

Met WordPress kun je eenvoudig pagina’s en blogberichten toevoegen, afbeeldingen en video’s uploaden en de lay-out van je website aanpassen met behulp van themes (sjablonen) en plugins (uitbreidingen). Er zijn duizenden gratis themes en plugins beschikbaar, zodat je je website kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Joomla! Joomla! is ook een open source CMS dat in 2005 werd gelanceerd. Het is minder populair dan WordPress, maar heeft nog steeds een groot gebruikersbestand en wordt gebruikt door ongeveer 3% van alle websites op het internet. Net als WordPress biedt Joomla! veel flexibiliteit en is het geschikt voor zowel kleine als grote websites.

Met Joomla! kun je ook eenvoudig pagina’s en blogberichten toevoegen, afbeeldingen en video’s uploaden en de lay-out van je website aanpassen met behulp van templates (sjablonen) en extensions (uitbreidingen). Er zijn duizenden gratis templates en extensions beschikbaar, zodat je je website kunt aanpassen aan je eigen wensen.

In conclusie bieden zowel WordPress als Joomla! veel mogelijkheden voor het maken en beheren van een website. Welk van de twee het beste bij jouw behoeften past, hangt af van je specifieke doelen en voorkeuren. Beide CMS-en zijn gebruiksvriendelijk en bieden veel flexibiliteit, dus het is een kwestie van uitzoeken welk van de twee het beste bij je past.

Online meeting inplannen

Plan vandaag jouw afspraak nog in!

Bij Marktagence kun je een gedenkwaardige website laten maken, met een persoonlijke aanpak. Ons belangrijkste doel is het creëren van prachtige, unieke en gebruiksvriendelijke websites die effectief converteren.

Bekijk onze social media kanalen

Beoordeeld met 4.9 / 5
nl_NL